Správu o vyšetrovaní kauzy Gorila si poslanci vypočujú dnes popoludní

12.09.2012 Bratislava

Bratislava 12. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady SR si správu o vyšetrovaní kauzy Gorila vypočujú z úst ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) dnes o 14. hodine. Oznámil to predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD), plénum jeho návrh odsúhlasilo.

Kaliňák 22. augusta pripustil, že správa o vyšetrovaní kauzy by sa mohla objaviť v aktualizovanej podobe. Minister mal pôvodne o pokroku vyšetrovateľov informovať poslancov na prelome júla a augusta. Po tom, ako sa rokovanie parlamentu predĺžilo, zákonodarcovia tento bod posunuli na september. "Opýtam sa, samozrejme, tímu, či má niečo nové, ak bude nejaká informácia, ktorú môžeme doplniť do správy, tak doplníme," povedal pre TASR Kaliňák.

Doterajší postup a rozhodnutia vyšetrovateľov nechcel komentovať. "Ja to nemôžem hodnotiť. Už som povedal, že po mojom stretnutí s tímom som videl, že je tam zanietenie, je tam snaha. Nemôžem im uprieť to, že majú úprimný záujem pohnúť sa v tejto veci ďalej," zhodnotil.

Podľa júlovej správy o stave vyšetrovania Gorily vyšetrovatelia doteraz zadovážili listinný materiál v rozsahu asi 60.000 strán, vypočuli asi 50 svedkov a spracovali niekoľko desiatok žiadostí. Stále pritom nie je známe, kto uložil údajnú správu SIS s názvom Gorila na web. Tá sa tam objavila v decembri 2011 a Kaliňák nevedel povedať, či táto skutočnosť je predmetom vyšetrovania. "To nemá so samotnou korupciou a podozreniami veľa spoločného. Nepočul som správu o tomto," povedal minister.
 

Vyberte región